YouTube Kids е новото приложение на Google за най-малките потребители

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

youtube-for-kids-600x370

Google пусна приложение на YouTube, подходящо за деца на 23 февруари, съобщава CNN.

Приложението YouTube Kids ще показва само видеа, подходящи за деца и има опростен дизайн, така че малките потребители, които не могат да четат, да се ориентират лесно. Приложението, което включва и реклами, беше пуснато първо в САЩ.

От YouTube твърдят, че през последната година има близо 200% ръст в семейните забавления. Популярността на сайта сред децата се е увеличила, но с това нарастват и притесненията на родителите. Сайтът забранява публикуването на клипове със сексуално съдържание, но има много неща, които децата могат да видят в YouTube, които не са подходящи за тях.

Въпреки т.нар. „Безопасен режим“ на сайта, децата лесно могат да достигнат до забранено за тях съдържание, или по-лошо  - онези, които могат да четат, да четат коментарите.

По думите на Шимрит Бен-Яр, продуктов мениджър, отговарящ за YouTube Kids: „Приложението възпроизвежда само селекция от добре подбрани видео клипове. Тъй като дневно се качва огромен обем съдържание за деца, приложението ще разчита на потребителите да отбелязват всичко, което е неподходящо за непълнолетната аудитория. YouTube Kids представлява приложение, позволяващо само гледане на клипове. Децата няма да имат възможност да публикуват никакво съдържание, нито да споделят или коментират видеата. Дори опцията за търсене е подобрена. Ако някое дете реши да търси по ключова дума като „секс“, приложението автоматично отговаря „Опитайте да потърсите нещо друго“.

За да се ориентират по-лесно децата, приложението показва малко текст и по-лека графика. Освен това може да се използва и функция за гласово търсене, което е удобно за по-малките, които все още не могат да пишат. Когато едно видео приключи, следващото се пуска автоматично.

Приложението е с дизайн, подходящ за деца, с големи икони, малко текст и лесно скролиране,  то предоставя и възможността родителите да ограничава времето за престой на детето пред екрана.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Актуално Новини

Етикети:

1,688 преглеждания

Comments are closed.