• Няма категории

Ягодово-ментов крем

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в бр. единадесет на сп. Първите седем

20-Jagodovo-mentov krem_660x430 (1)


Ягодово-ментов крем

Ягодите и сметаната вървят заедно през годините и отдавна са се превърнали в класическа двойка. Присъединяването на ментата към тях обаче прави нофосформираното трио незбравимо, пухкаво и безкрайно изкусително.

Продукти за 4 порции:

- 300 мл течна подсладена сметана

- 200 мл заквасена сметана

- 200 г крем сирене

- 4 с. л. пудра захар

- 200 г пресни ягоди, нарязани на ситно

- 2 с. л. ментов ликьор

- 2 с. л. разтопен бял шоколад за украса

- 100 г ягоди за соса

- 1 ч. л. лимонов сок

- 1 ч. л. пудра захар за соса

- 4 ч. л. конфитюр от ягоди

- 4 бишкоти

 - стръкчета мента и ягоди за украса

Приготвяне:

1. В голяма купа се смесват двата вида сметана, крем сиренето и захарта. Разбиват се с миксер на пухкав крем.

2. Отделя се ⅓ от разбития крем и се смесва с ментовия ликьор.

3. Останалият крем се разбърква с нарязаните на много ситно ягоди.

4. Сосът се приготвя, като ягодите се пасират, смесват се с лимоновия сок и захарта.

5. От шоколада с помощта на фунийка се шприцоват различни формички върху хартия за печене.

6. Кремът се подрежда в чаши, като на дъното се поставя по лъжичка конфитюр, парче бишкота и се редуват пластове от ментовия и ягодовия крем. Отгоре се украсява със соса, ягода, стръкче мента и шоколадова формичка.

 

Време за приготвяне: 30 минути

Степен на трудност: средна

Рецептата е предоставена от списание „Меню“
http://www.menumag.bg/


Още свежи летни рецепти:

   7 летни безалкохолни коктейла

recipe_gazpacho   Гаспачо

Parfe_1   Малиново парфе

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

2,642 преглеждания

Comments are closed.