Всичко, което не се осмелявате да питате… родителите, учители, дори приятелите си

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

На 11 декември 2019 г. предстои премиерата на “Всичко, което не се осмелявате да питате”, една книга на издателство Пурко, която смело се заема с горещата тема за детско сексуално образование. Събитието е насрочено за 17:30 ч. във Френския културен институт.

kniga-predstavqne

Тази уникална по рода си книга ще ни даде възможност да поговорим по темата как да подготвим децата, а и нас самите като възрастни, активно участващи в техния живот, за нелекия период на порастването. За да e разговорът още по-пълноценен, на срещата са поканени представители от Асоциация родители, БАСП, LoveGuide и д-р Весела Банова.

Книгата “Всичко, което не се осмелявате да питате” (…родителите, учители, дори приятелите си) е френски бестселър за сексуално образование, създаден за децата, навлизащи в пубертета. Това е книга с отговори на много и важни въпроси за любовта и секса, които децата си задават в тази възраст. Издаден за първи път преди повече от 15 години, днес текстът й се радва на голям интерес в цял свят – преведен е на цели 19 езика, сред които повечето езици, които говорим в Европа – на френски, английски, немски, руски, испански, италиански, гръцки, но и на далечните корейски и китайски език!

Книгата е написана с чувство за хумор и със сигурност ще бъде особено полезна и за родителите и учителите, които често изпитват затруднение да започнат разговор на сексуална тема с вече порасналите си деца. Текстът би могъл да ги предразположи и улесни в избора на сигурна информация, съобразена с пред-тийнейджърската възраст. Чрез “Всичко, което не се осмелявате да попитате…” възрастните ще разберат през какви трудности преминават децата, както и може би ще намерят отговор за неочакваното поведение на бъдещите и настоящи тийнейджъри вкъщи и в училище. Книгата може да се ползва успешно и от психолози в работата им с децата в пред-тинейджърска и тинейджърска възраст.

Видео 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

495 преглеждания

Comments are closed.