Време за бебе или не?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
vreme-za-bebe

Освен избор на правилния човек, с който да се обвържете, да имате деца е най-сериозното решение, което ще направите в живота си. Това е важно решение на уравнение с много неизвестни, които едва ли могат да бъдат описани в една статия, така че, не възприемайте този текст като настолно ръководство, но можете да се съобразите с посочените три причини, поради които трябва да имате деца, които сме се опитали да балансираме с други три, поради които такова решение може би все още не е напълно оправдано.

Три причини „Защо не трябва да имате деца“?

1.       Защото чувствате натиск от другите около вас

За да се роди дете са нужни двама и решението трябва да е взаимно и осъзнато – вие и вашата половинка. Никой друг не трябва да бъде ангажиран с това ваше начинание, то е лично ваш избор. Мнението на никой друг не е от значение. Решението да имате деца е изключително личен въпрос, който е добре да се запази в рамките на свещената връзка между двама души.

„Никой не може да ти каже как, кога, къде и защо да имаш бебе.“ В това число приятелите и родителите.

2.       Защото това е част от вашия бит, култура и възпитание

Традициите са чудесна част от живота на всеки. Те са това, което създава чувство за принадлежност и свързване с всички, които ни заобикалят. Но има моменти, когато културните традиции не трябва да управляват личните решения: например да имате деца поради подобна причина. Това решение е твърде важно, за да бъде управлявано от културни традиции, които се изменят от година на година.

3.       Защото сте отегчени

Вие сте у дома. Вие сте безработни. Не ви се случва нищо в момента. Това какво се случва или не се случва може да ви изкуши и да си кажете: „Хей, защо да не си направим бебе?“
Този вид скука би била полезна ако ви провокира да си вземете кученце, но не и да създадете ЧОВЕК. Скуката не е добра причина да създадете човешко същество. Трябва наистина да сте готови за това и наистина да го искате.
Да, красиво е, привлекателно е, но е повече отговорно и сериозно.

Три причини „Защо трябва да имате деца“

1.       Защото сте подготвени

Никоя двойка никога няма да бъде напълно готова да има деца. Имайте това предвид. Подготовката за този момент е от съществено значение, но съвършенството за постигането на идеалния момент е невъзможно. Затова е добре да не сте максималисти. Просто си позволете да усетите момента и действайте.

Макар да е вярно, че никога няма да бъдете напълно готови, можете да се доближите максимално до истинския момент. Подготовката идва чрез постигането на финансова стабилност, емоционална зрялост, духовната устойчивост и енергия.

Да се създаде дете е отговорност, за която можете да се подготвите съзнателно.

2.       Защото чувствате, че това е правилно решение

В крайна сметка, решението за това кога да имате деца зависи от това как вие и вашият партньор се чувствате. Как сте стигнали до това решение, както и за всичко останало. Чувството може да бъде спокойно, вълнуващо или вдъхновяващо. Каквото и да е, ще го разпознаете, когато то дойде.

3.       Защото усещате любовта

Родителство без любов е като бисквитки без шоколад . Съществува, но не е толкова приятно, колкото може да бъде. Най-добрите родители  изпитват любов помежду си и я даряват щедро на децата си. Това е специален вид любов – тя е безусловна, пълна с приказки, смях, гъделичкане, Бу-Бу целувки, перфектен секс, съпричастност, сълзи и безкрайни моменти на споделяне.

Децата имат нужда от тази любов. Вие също.

 

адаптация от familyshare.com: Нели Терзиева

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,981 преглеждания

Comments are closed.