Вкусно от кухнята на Първите седем: Гризини срещу крекери (конкурс)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Първите седем и София Мел кани всички запалени кулинари, майки, татковци и техните деца, да участват в три поредни седмици в нашите кулинарни битки.

В три поредни седмици през ноември, в кухнята на Първите седем ще приготвяме вкусни печива с брашната на нашите партньори София Мел и ще ви ги представяме със снимки. От вас ще очакваме да дадете своя глас за снимката, която харесвате и която се доближава най-много до предпочитанията ви за вкус и визия или просто за онази, която ви привлича с нещо повече от другата.

Гласуването ще е възможно във Фейсбук страницата на Първите седем под всяко изображение. След приключване на гласуването, към снимката събрала повече гласове ще представим съответната рецепта, така че, ако искате да разберете как да си приготвите у дома крекерите или гризините, които са ви по-симпатични, гласувайте за своя фаворит.

Тази седмица сме приготвили

Лимецови гризини с маслини, семена и розмарин

shutterstock_289349570

&

Ръжени крекери със семена и морска сол

shutterstock_557476738

 

Ще кажете, какво е толкова различното, че да ги противопоставяме?

И двата вида са солени, хрупкави, препечени, със семена и подправки. С една дума – апетитни и с едно действие ще бъдат унищожени еднакво бързо. Единствената разлика е, че едните определено извисяват снага по вертикала, докато другите кротичко се разполагат във всяка равнина по пътя си до трапезата. Но, тайната е в различния вкус и уникалния аромат! А за да разберете от какво се правят едните или другите, гласувайте. Само така ще можете да получите рецептата на онези, чиято снимка ви привлича неустоимо.

Двете рецепти са близки като първи братовчедки, но всъщност са напълно различни вселени от вкусове и аромати. Гласувайте сега за вашата!

За битката между гризини и крекери тази седмица можете да гласувате във Фейсбук страницата на Първите седем от днес – 30 октомври/понеделник до 6 ноември/понеделник включително.

А, ние запретваме ръкави и се залостваме в кухнята, за да приготвим следващата двойка изкушаващи печива, чийто портрети ще ви покажем следващата седмица.

И, да, като във всеки конкурс и в този ще има награди и изненади!

sofia-mel_600_120

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,600 преглеждания

Comments are closed.