В „Майчин дом“ се появи бебе номер 2000

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

baby_mothehand_dadyhand

Две хилядното бебе за 2013 г. се роди днес в Майчин дом. С това болницата се превърна в най-често избираното заведение за раждане от майките за пореден път. Майката на малкия Виктор, Мая Тодорова се чувства добре, а той самият е с идеалните размери, мерки и теглилки – 3950 гр и висок 50 см. Екипът, който се е погрижил за появата му са д-р Йосиф Димитров, д-р Сузи Нашар, д-р Кирилова и акушерките Дринова и Нели Маринова.

До края на месец юни в Майчин дом са се родили 1921 бебета, което прави 27.81% от всички новородени в София. Това означава, че тази година в болницата са се родили малко по-малко бебета отколкото за същия период през 2012 г., когато отделението е посрещнало 2022 бебета и доста повече от 2011 г, когато на бял свят са се появили 1538 малки герои.

Болницата е предпочитано място за раждане не само то софиянци, но и от пациенти извън столицата. Тук се раждат и най-много бебета от многоплодни бременности, както и от рискови бременности – заради доверието, което пациентите гласуват на специалистите и болницата.

Накрая, можем само да си пожелаем догодина да се родят още повече бебета, а родилните отделения на всички болници да могат да бъдат добро място, от където новото поколение да започне своя път.

 

Прочетете още:

homeopatichnite-medikamenti-pri-bremenni-2  Хомеопатия по време на раждането

father-and-newborn-baby  Първата нощ с бебето вкъщи

baby_mother_skin_noses  Бебетата се раждат преди да са готови

mother_baby_talk  Как да разговаряме с бебето

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Раждане

2,035 преглеждания

Comments are closed.