Увеличение на учителските заплати от октомври

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

shutterstock_141409255_2

На всеки четири години учители и директори ще бъдат атестирани.

В новите разпоредби се казва, че началната заплата на учителите не трябва да е по-ниска от 1200 лева, а родителите трябва да уважават учителите не по-малко от децата.

Заплатите на учителите в средното образование ще бъдат увеличени от началото на октомври тази година. Държавата ще отпусне допълнително финансиране в размер на 20 млн. лв. за по-високите възнаграждения в последните три месеца от годината. Това съобщи на среща в Русе президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той и представители на учителските синдикати са имали среща с финансовия министър Владислав Горанов и са получили уверение за отпускането на допълнителните средства.

Увеличението на заплатите в средното образование ще е между 7 и 10 процента, в зависимост от механизма за разпределение на средствата – дали ще са само за педагогическия персонал или за всички служители в средното образование.

Този месец от Русе КНСБ стартира поредица от срещи в страната с кандидатите за кметове и за общински съветници. Целта е да се коментират идеите за подобряване на местния социален диалог и очертаване на политическите приоритетите на местно ниво.

Източник: dariknews.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,267 преглеждания

Comments are closed.