Уроци по творческо писане за малки таланти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

National-Week-Of-The-Childrens`s-Book_imageЗа децата, които обичат да четат, но и мечтаят да пишат, от 1 до 7 юни в Националния дворец на културата ще се проведе Първата национална седмица на детската книга.

Мястото, където ще се състои тя е в литературен клуб „Перото“, а на помощ ще се притекат едни от най-големите имена в българската детска литература, специалисти по български език, поети, актьори, както и любими звезди от малкия екран и музикалната сцена.

Ваня Щерева, Иван Раденков, проф. Огнян Герджиков, Поли Генова, Зорница Христова, Ани Цолова, Елена Бозова, Мино Караджов, Графа, Петя Кокудева, Мая Бежанска, Димитър Павлов са само част от имената, които ще водят безплатни групи по творческо писане и четене за деца до 14-годишна възраст. Те ще споделят опит с малките таланти в работилници по криминалистика, ще разкажат на децата как се създава книга-игра, ще има упражнения по стил и илюстриране на любими приказки, писане на сценарий, поезия, градска география и дори сладоледена реторика.

Заниманията ще се провеждат от 2 до 6 юни между 10 до 18 ч. в клуб „Перото“, а на 7 юни ще стане ясно кой ще е „Малък голям писател“, чиято собствена книга ще бъде издадена.

Откриването е на 1 юни в 11,00 ч. в клуб „Перото“.

Основен фокус на кампанията ще е правилната употреба на българския език и неговото многообразие. Целта е да бъдат насърчени заложбите на децата с изявени интереси в областта на литературата.

„Инициативата се вписва много добре в Годината на детската книга, която обявихме в НДК. Заставаме зад подобни събития, защото вярваме, че те развиват средата и насърчават децата да мечтаят“, споделя изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош.

Записвания и  допълнителна информация ще намерите на сайта на Националната седмица на детската книга.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,078 преглеждания

Comments are closed.