Умно дете

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Да развие потенциала на детето си е предизвикателство за всеки родител.

дете

Как процедирате с вашите деца?

Демонстрирате ли гордостта си?

Подкрепяте ли тяхната отговорност и положени усилия, за изчистената стая, милите думи и обичта, с която ви даряват? Съзнавате ли тежките ситуации, в които са поставени в училищния двор, в час по математика, например, когато не разбират заданията и стават обект на подигравка от страна на съученици или изпитват някакви трепети относно приятелствата си?

Загрижена съм за поведението и отношението към собствените ви деца.

Всяко едно от тях е специално и уникално. Аз не ги познавам, но е по-важно вие да се погрижите да опознаете собствените си деца.

Всеки ден ставам свидетел на талантите в различните хора, някои артистични, други магнетични. Някои от тях знаят два езика, други повече, трети не владеят езици, но боравят добре с ръцете и главите си, и творят. Творят бъдеще. Не се познаваме, но наблюдавам различни хора и всеки един от тях заслужава и е заслужил вниманието ни.

Същото е и с децата. Развивайте себе си и децата си. Покажете им света. Подкрепете начинанията им. Те могат да се научат да рисуват, пеят, танцуват, да подкрепят приятелите си в тежки ситуации, да подкрепят и вас също.

Смехът им може да озари и най-тъмните човешки дни.

Могат да се научат да пишат стихове или песни, да тренират даден спорт, да мечтаят, да се грижат за околните, да развиват фантазиите си, да пътуват из непознати земи, да уважават другия.

Могат да се научат и да имат доверие в хората, да бъдат мили, внимателни, да изявяват най-доброто от себе си, да дават и да получават.

Не забравяйте, децата не се учат от хора, които не харесват.

Има много начини да бъдете умни, а от вас зависи какви ще бъдат вашите деца!

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

18,604 преглеждания

Comments are closed.