Украсяват„Дърво на правата на децата“ в шест града

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

prava-deca

Членове на Съвета на децата заедно със свои връстници в София и още 5 областни града – Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Враца по повод Седмицата на правата на децата, която детският консултативен орган на Държавната агенция за закрила на детето организира по повод 26 години от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

От 10.00 часа пред сградата на Общината започва флаш мобът „Дърво на правата на децата“ в гр. Враца, организиран от Ива Георгиева – член на Съвета от Област Враца. В него ще се включат ученици от Начално училище „Св. Софроний Врачански“ и Начално училище „Иванчо Младенов“.

В 10.00 часа в столичното 51-во СОУ „Елисавета Багряна“, кв. Лагера, ръководството и ученици от училището ще украсят своето дърво с хартиени лястовици. Разноцветните птици са изработени от момчетата и момичетата от 51-во СОУ и носят посланията им за правата на децата.

В гр. Варна от 10.30 часа младите хора от СОУ „Св. Климент Охридски“ и Велико Великов – представител на децата от областта в Съвета, ще украсят с посланията си „Кривото дърво“ в Морската градина.

От 15.30 часа на пл. „Свобода“ в гр. Русе членът на консултативния орган на ДАЗД от областта Живомир Николов и ученици от няколко училища ще превърнат едно обикновено дърво в „Дърво на правата на децата“.

Град Пловдив също ще има свое „Дърво на правата на децата“. От 13.00 часа в парк „Цар Симеоновата градина“ Стоян Гечков – представител на Съвета на децата от областта, и момчета и момичета от Центъра за социализация и интеграция на деца от рискови групи ще създадат място, което да напомня на всички за правата на децата.

В гр. Бургас лястовичките с послания от Конвенцията на ООН за правата на детето на учениците от ОУ „П.Р. Славейков“ ще украсят в 11.00 часа дърво в центъра на града.

Проявите на Съвета на децата се организират с подкрепата на Държавната агенция за закрила на детето и нейните териториални отдели.

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,428 преглеждания

Comments are closed.