Турнир по футбол за деца в неравностойно положение в Борисовата градина

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

football

Футболен турнир, в който ще участват над 70 деца в неравностойно положение от България и Румъния, ще се състои на 11-ти и 12-ти юни 2015 г. (четвъртък и петък) от 10:00 ч. в спортен комплекс „Колодрум“ в Борисовата градина. Турнирът се организира от фондация „Конкордия България“ (www.concordia.or.at/bulgaria) и в него ще се участват 20 деца от потребителите на социалните услуги на фондацията, 16 деца от партньорската организация на „Конкордия“ в Румъния, 20 деца от бежанския център във Военна рампа и 20 ученици от столичното 42 ОУ „Хаджи Димитър“ на възраст на 7 -14 години.

Инициативата цели децата от различните групи да могат да научат повече един за друг, вършейки нещо заедно да могат да се опознаят и това да допринесе за разбирателството помежду им и за постигането на една по-голяма цел – придобиване на умения за социално общуване и включване. Спортът, като универсален език, може да бъде мощно средство за поддържане на мира, толерантността и разбирателството и чрез своята сила да сближава хората през граници, култури и религии.

Футболният турнир ще бъде открит от г-н Калин Каменов, заместник-министър на младежта и спорта, от 10:00 ч. на 11-ти юни (четвъртък), а медалите на победителите ще бъдат връчени от Милен Радуканов от 13:00 ч. на 12-ти юни (петък). Почетен гост на събитието ще бъде Негово Превъзходителство Маг. Роланд Хаузер, посланик на Австрия в България.

Проектът на фондация „Конкордия България“ „Детски футболен турнир „Конкордия“ – спортът, като инструмент за социално включване“, цели да даде възможност за изява в областта на спорта на деца от рискови и маргинализирани групи и да допринесе за тяхното личностно развитие и интеграция сред връстниците им. Проектът разглежда спорта като средство, което увлича лесно децата и в играта те могат по-добре да се опознаят и да се научат да работят в екип. Турнирът се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд „Социална закрила“ към МТСП.

 

Източник: www.sportal.bg

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

805 преглеждания

Comments are closed.