Три вълнуващи заглавия за детската библиотека

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Котаракът Франт и загадъчният остров
Иван Раденков

Enthusiast_Kotarakat-Frant-i-zagadachniyat-ostrov_cover-first

Това е мултимедийна книга за деца, която събира в едно благороден неблагодарник и възпитан калпазанин, шампион на карти, пропилял графската си титла заради една обещаваща ръка на бридж, златен медалист по танцова фехтовка, разточителен кавалер и непоправим мечтател. Това е Франт, Котаракът Франт – героят от едноименната музикална илюстрована книга на писателя и виден котарак по душа Иван Раденков.

„Котаракът Франт и загадъчният остров“, най-новото заглавие в колекцията с издания за деца на „Ентусиаст“, проследява историята на група чудаци, които преодоляват различията си, за да постигнат една обща цел – да разгадаят мистерията на тайнствения остров и да освободят неговите обитатели. Освен увлекателен разказ за далечни пътешествия и вълнуващи приключения, книгата съдържа авторските илюстрации от проф. Виктор Паунов и диск с 14 детски песни и техните инструментали. Музиката е написана от група „Неутрино Рейс“ и е изпълнена от Вокално-театрална формация „Врабчета“ и Иван Раденков.

В главно действащо лице се превръща един котарак с бохемска душа и аристократично потекло. Франт е познавач и ценител на изтънчената кухня и кулинарните шедьоври, изискан и добре облечен кавалер, който обаче няма пукната пара в джоба си. Ето защо често му се налага да преспива по пейките в парка или да подлага на изпит гостоприемството, изпросено благодарение на нетрайните му приятелства, скрепени с много вино и танци.

Иван РаденковЗа автора

Писателят (и виден котарак по душа) Иван Раденков е горд баща на две палави момчета, които са неизчерпаемият му източник на вдъхновение. Способен е да превърне всеки аспект на живота в игра и да покори сърцето на всяко малко и голямо дете с историите си. Винаги търси нови начини да съчетае седемте изкуства и в тази връзка книжките му понякога имат и картинки, и музика (за справка виж поредиците „Книги за татковци“ и „Истории от големия двор“).

ПОРЪЧАЙ  ТУК
Виж следващото заглавие ТУК

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Страници: 1 2 3

1,101 преглеждания

Comments are closed.