• Няма категории

Тиквена супа с ябълкови крутони и къри за вегани (без глутен)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

supa-ot-tikva-i-kuri

Тази супа от тиква с къри ще ви засити идеално и ще ви дари с усещане за топлина и благодарност.

Необходими продукти:

1 с.л. зехтин

1 средно голяма глава лук, нарязани на кубчета

4 скилидки чесън

½ чаена лъжичка къри на прах

½  чаена лъжичка джинджифил на прах

½ чаена лъжичка канела

2-3 чаши тиквено пюре

1-2 чаша неподсладено ябълково пюре

4-6 чаши зеленчуков бульон (безсолен)

½ чаена лъжичка сол

черен пипер

1 чаша кокосово мляко

 

Ябълкови  крутони:

2 големи ябълки

1/4 чаша кафява захар

 

Приготвяне:

Първо направете ябълковите крутони: Загрейте фурната до 180-200 градуса, застелете тавичка с хартия за печене и върху нея наредете нарязаните от ябълките крутони в един пласт като преди това добре ги овъргаляйте в кафявата захар, така че да се покрият добре. Печете около 20 минути до златисто кафяво. Не ги оставяйте във фурната, крутоните трябва да останат хрупкави. Оставете ги да изстинат върху решетка и ге съхранявайте на хладно.

За супата: Загрейте зехтина на средно-висока температура и задушете лука за около 4-5 минути до прозрачност. Добавете счукания чесън и подправките. Добавете пюрето от тиква и ябълка. Разбъркайте добре.  Задушавайте в продължение на 3-5 минути. Добавете бульона в заедно със солта и черния пипер и оставете супата да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри на тих огън 30 минути. Прехвърлете супата в блендер или използвайте пасатор и пасирайте до копринена гладкост. Върнете в тенджерата и добавете кокосовото мляко. Сервирайте в купички гарнирана с ябълковите крутони.

Рецептата е от onegreenplanet.org

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

793 преглеждания

Comments are closed.