TechARTnology или красивата страна на технологиите за децата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
TechARTnology_Stipendii_Luxoft

Luxoft, водещ доставчик на иновативни IT решения за клиенти в цял свят, стартира съвместен проект с Fusion Academy и фондация Be Creative.

Проектът TechARTnology дава възможност на деца със заложби и мотивация от семейства с ниски доходи да се потопят в света на дигиталното изкуство. Luxoft ще осигури 10 стипендии за 4-месечно обучение в специално разработен курс по Дигитални изкуства за деца на възраст 7-12 г. Курсът съчетава по най-добрия начин класическото и дигиталното рисуване и дава основи за анимация и програмиране.

„Непрестанно работим за подобряване на социалната среда във всички локации, където компанията е представена. В дейностите ни, насочени към общността, специален акцент поставяме върху образованието, а TechARTnology е стъпка тъкмо в тази посока. В рамките на курса децата ще имат възможността и за лични срещи с някои от нашите ИТ инженери.” – заяви при старта на проекта Илияна Геошева, Маркетинг мениджър на Luxoft за България и Украйна.
TechARTnology дава един нов и различен поглед към дигитализацията. Чрез изкуството, което е изключително полезно за развитието на всяко дете, и чрез модерното му поднасяне с курс Дигитални изкуства, малчугани и родители ще открият полезната страна на технологиите.

Фокусът е върху разгръщането на креативност и пространствено мислене у децата, както и придобиване на знания и умения, които ще са им изключително полезни за развитие в определена професионална област. Курсът ги подготвя за съвременни професии насоченост към Графичен дизайн, Илюстрация и анимация, Програмиране, Индустриален дизайн, Интериорен дизайн, Ландшафт архитектура, Текстилен дизайн и др.

Изследванията за креативност показват, че е препоръчително заложбите на децата да бъдат открити и изявени до 10-годишната им възраст. След това процесът става по-труден, защото творческите заложби започват да потъват в подсъзнанието и върху тях се наслагват много други импулси от обкръжаващата среда.

„Силно изразени са дефицитите в масовата образователна система, свързани с цялостното развитие на децата и най-вече с развитието на креативно мислене и умения за комуникация. А именно тези умения са изключително необходими за по-нататъшно развитие и социална интеграция на децата. Често часовете по изкуства са неглижирани, а в специализираните училища по изкуства технологиите остават на заден план. Ние даваме на децата и двете – както досег с изкуството и развиване на тяхната креативност и знания, така и умения за работа с технологиите, които ще са им изключително необходими в бъдеще.” – пояснява Лъчезара Паскалева, основател на фондация Be Creative.
За стипендия за 4-месечно обучение могат да кандидатстват деца на възраст от 7 до 12 г. от семейства с месечен доход под 380 лв. на член от семейството.

Обучението ще се проведе от 16 март до 30 юни 2016 г.
Допълнителна информация за курса и подробности за процеса на кандидатстване за стипендиите са достъпни тук

***

За Fusion Academy

Fusion Academy е частна обучителна институция по изкуства и езици с мисия и цел да развива цялостно децата посредством синтез на образователните методи и развитие на груповата креативност. В курсовете по изкуства и езици в модерна среда и чрез иновативни методики децата опознават и етапите на цялостния творчески процес. Чрез задълбочена индивидуална работа с децата преподавателите разкриват и обогатяват качества им като им помагат да изградят собствена гледна точка и разбиране.

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Актуално Новини Събития

Етикети:

1,129 преглеждания

Comments are closed.