• Няма категории

Свежа салата с маринована моцарела

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

recepta 1

Продукти:

1 зелена салата

1 връзка зелен лук

2-3 червени чушки

100 грама сладка царевица

100 грама черни маслини

 

За маринованата моцарела:

250 грама бейби моцарела

50 грама зехтин

50 грама балсамов оцет

1 супена лъжица мед

1 връзка пресен магданоз

черен пипер

сол на вкус

Нарязваме на ситно една връзка магданоз. Към него прибавяме 50 грама зехтин, 50 грама балсамов оцет, една супена лъжица мед, малко прясно смлян черен пипер и сол. Разбъркваме сместа добре и прибавяме в нея топчетата моцарела. Оставяме да се маринова поне за 1-2 часа в хладилник, за да се овкуси.

След като моцарелата вече се е мариновала добре, нарязваме една зелена салата, няколко стръка зелен лук и 2-3 червени чушки. Към тях прибавяме 100 грама сладка царевица и 100 грама изчистени маслини. Накрая добавяме и моцарелата. За дресинг на салата използваме маринатата от моцарелата.

обратно към седемте рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

4,276 преглеждания

Comments are closed.