• Няма категории

Солени палачинки с тиква и манатарки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Soleni pala4inki s tikva i manatarki_660x430

Ароматните есенни палачинки са истинско пиршество, особено за вегетарианците. Ястието, което е плътно, уханно и изключително вкусно, подхожда както за една добра вечеря през седмицата, така и за гости у дома.

Необходими продукти за 4 порции

За палачинките:

4 яйца

4 с. л. прясно мляко

4 с. л. брашно

½ ч. л. сол

1 ч. л. масло

за пълнежа:

1 с. л. масло

2 с. л. зехтин

1 стрък праз или лук, ситно нарязани

200 г манатарки*

3 стръка мащерка

500 г печена пасирана тиква

сол на вкус

шарен пипер на вкус

200 мл прясно мляко

100 г настърган пармезан или кашкавал
 

Начин на приготвяне

  1. За палачинките яйцата се разбиват леко. Млякото се разбърква с брашното. Прибавя се към яйцата и се посолява. Изпичат се 8 тънки палачинки само от едната страна.
  2. Маслото и зехтинът се загряват заедно. Слагат се празът, манатарките и мащерката и се разбъркват на умерен огън 5-6 мин. Добавя се пюрето от тиква, солта и пипера, разбърква се и се налива млякото. Оставя се да поври 3-4 мин. и се добавя половината от настъргания пармезан.
  3. Палачинките се напълват и се навиват на рула. Слагат се в намаслена тавичка и се поръсват с останалия пармезан. Отгоре може да се сложат бучици масло. Запича се за 15 мин. във фурна, загрята до 200˚ С.

Рецептата е избрана изготвена от списание Меню.

Още вкусни рецепти:

Parjeno%20mliako_660x430  Пържено мляко в домашни условия

apples_pancakes  3 ябълкови рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

999 преглеждания

Comments are closed.