Софийски международен панаир на книгата – 11-16 декември

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

panair-na-knigata2

Най-мащабният книжен форум у нас ще се проведе от 11 до 16 декември в Националния дворец на културата под мотото „Четири страни – един език“.

От вторник до неделя включително 46-ото издание на Софийския международен панаир на книгата, любимо и очаквано събитие от културния афиш в столицата, ще представи повече от 160 участници от България и чужбина, на шест етажа. Съпътстваща програма отново е изключително наситена и ще представи премиери на най-новите книжни заглавия у нас, десетки срещи с български и чуждестранни автори и издатели, литературен фестивал с над 80 гости – всичко това ще превърне Националния дворец на културата в притегателен център за почитателите на книгите в навечерието на Коледните празници.

Официалният старт на събитието ще бъде даден на 11 декември, вторник от 11:00 часа в Централното фоайе на НДК. ВХОД СВОБОДЕН!

Още през първия ден от изложението ни очакват вълнуващи литературни срещи на сцената на културната програма на ет. 4 / западно крило. В програмата присъстват събития за най-малките читатели, музикални и актьорски участия, множество срещи с автографи, изложба. Традиционно, Софийският международен панаир на книгата е домакин и на наградата за най-добър издателски проект „Златен лъв“.

За шеста поредна година панаирът посреща Софийски международен литературен фестивал. Фокусът на тазгодишното му издание пада върху немскоезичната литературата на държавите Германия, Австрия, Швейцария и Лихтенщайн. Програмата му ще представи на българската публика 11 гостуващи автори в чуждестранната си програма и над 70 български участника в различни формати – срещи с автори, дискусии, изложби и детска програма, както и новите Бързи литературни срещи, Софийски международен литературен фестивал представя и Тайно поетическо четене. Сърцето на литературния фестивал традиционно ще тупти на сцената на Мраморно фоайе, ет. 2 на Националния дворец на културата.

Работно време на изложението:
11. – 15. декември: от 10:00 до 20:00
16. декември: от 10:00 до 19:00

46-ият Международен панаир на книгата се организира с подкрепата на Министерството на културата на България и Столична община. Събитията се провеждат в партньорство с Франкфуртския панаир на книгата, Goethe-Institut Bulgarien и с финансовата подкрепа на Министерство на външните работи на Германия. Партньори на Почетната програма са Княжество Лихтенщайн, Deutsche Botschaft Sofia, Austrian Embassy Sofia, швейцарската културна фондация „Про Хелвеция“, Embassy of Switzerland in Bulgaria / Посолство на Швейцария в България, „Традуки” и фондация „Курт Волф”.
Събитието е част от Културния календар на Столична община за 2018 г.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Актуално Събития

Етикети:

607 преглеждания

Comments are closed.