„Слънчевите деца“ на dm България – заедно за здравето на децата чрез организирана дарителска инициатива

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

dm-pic_600_400

За пета поредна година dm България провежда кампанията „Слънчеви деца“ през летните месеци. Тази година веригата дрогерии осигури по една брандирана шатра на общо 25 детски градини в 25-те български града, в които има свои магазини. Така децата ще играят на воля навън, защитени от слънчевите лъчи през лятото. Заедно с това малчуганите получиха и образователна книжка с най-важните съвети, както и надуваеми летни топки за игра.

Детските градини имаха възможност да се регистрират онлайн през интернет-страницата на dm България в периода 10.04.-21.04.2017 г. Всеки един родител на дете, посещаващо градината, служител или директор от детската градина можеше да регистрира съответната детска градина, като задължително условие бе, директорът на градината да е дал предварително своето съгласие. На 28.04.2017 г. бяха обявени градините, които получиха брандираните шатри. До 05.05.2017 г. всички те бяха доставени и сглобени за радост на деца и възпитатели.

В рамките на тазгодишната кампания „Слънчеви деца“ dm България и „Специализирана болница за активно лечение по детски болести – проф. д-р Иван Митев“ – София стартират съвместна дарителска инициатива под надслов “Заедно за децата“. Събраните средства имат за цел закупуване на медицинска апаратура за лечебното заведение.  Дарителската акция се провежда във всички dm магазини в периода 01.05 – 31.08.2017 г. При всеки закупен продукт с dm марка SUNDANCE 0,10 лв. ще бъдат дарени за закупуване на медицинска апаратура за „Специализирана болница за активно лечение по детски болести – проф. д-р Иван Митев“ – София.

Част от социалната кампания „Слънчеви деца“ е и събитието в деня на празника на детето 01.06.2017 в софийския парк „Гео Милев“. dm България се включва за втора поредна година в събитието, като тази година то е под наслов „Страната на чудесата в парка на чудесата“. dm България ще участва с множество забавления, образователни материали и екип от консултанти, които да информират деца и родители за риска от незащитено излагане на кожата на слънце. На място в парка отново ще бъдат раздавани образователни материали, книжки, топки и други изненади, които да привлекат вниманието на малки и големи върху грижата за кожата в горещите летни дни.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Актуално Новини

Етикети:

1,935 преглеждания

Comments are closed.