Сладки картофени палачинки (8 месеца)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Food52Продукти:
2 ч. л. обезсолено масло, разтопено
1/2 чаша сварен или печен сладък картоф, намачкан
1 яйце (или 2 жълтъка)
1/3 чаша брашно (може да използвате пълнозърнесто брашно
за по-плътен вкус)
1/2 ч. л. бакпулвер
1/4 чаша прясно мляко (или повече)

Начин на приготвяне:
Смесете сладкия картоф с яйцето в купа. Разбъркайте, добавете брашното и бакпулвера. Докато разбивате, налейте една част от млякото и 1 с. л. масло. Сместа трябва да стане гъста и гладка, вероятно на малки бучици, ако не използвате миксер. Поставете един незалепващ тиган на средна температура и го намажете с масло. Излейте смес върху тигана и изчакайте, докато се появят мехурчета и се спукат. Оставете за 1-2 мин. Обърнете с шпатула и оставете още 2 мин. Дръжте готовите палачинки в покрита чиния във фурната. Палачинките се консумират веднага, но при желание можете да ги замразите за по-късно.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

6,234 преглеждания

Comments are closed.