• Няма категории

Синдром на непокорната коса? Що за чудо е това?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

nepokorna-kosa

Възрастните, както и по-големите деца често се оплакват от вида на косата си, от невъзможността да я приведат лесно в приличен вид, да е гладко сресана и красива. Не така обаче реагират малките деца. Те дори се радват, че косата им е различна от косите на другите деца и че тя ги прави уникални и неповторими.

Когато при едно малко дете е налице синдромът на непокорната коса, то може и да не проявява конкретна емоция по отношение на прическата си, но родителите определено трябва да полагат по-специални грижи за нея. Усилията за миенето, разресването и поставянето „в ред“ на по-специалната „непокорна“ детска косица са доста и често изнервят дори най-вдъхновените родители. Така, че ако някога сте се оплаквали от това, че косата на вашето дете и трудна за „оправяне“, погледнете следващите снимки и фактите, които характеризират „синдрома на непокорната коса“. На мига ще се уверите, че нямате никакъв проблем с косата на вашето дете.

И така: „Синдромът на непокорната коса“ не е виц, той представлява рядко генетично заболяване, макар и с нищо да не застрашава ничие здраве или живот.

До този момент в света са известни едва около стотина души с този синдром. Характерно зя тях е, че косата им не расте като косата на другите хора, но този факт е трудно забележим от околните.

Реално генните мутации правят косата неподатлива към всякакви манипулации. Обикновено косата на хората с тази рядка генетична мутация расте във всички посоки и децата, както и възрастните, родени с нея приличат в главите на глухарче. Най-често тези коси са сухи, пухкави и светли – от  рижи и руси до почти бели. Могат да са идеално прави, но в някои случаи са и къдрави. Тези особености се проявяват дори в семейства, в които и двамата родители са брюнети.

Малката Сеймур, е наричана с умиление от роднините си „тролче“ заради приликата в прическата на приказните герои. Майка й полага отчаяни усилия, за да направи косата й да изглежда по нормален начин, но нито специалните шампоани, нито различните стилизиращи средства дават желания резултат. Бебето се ражда с тъмна коса, но в последствие тя изсветлява и придобива вида на „непокорна коса“, характерна за синдрома. Малкото момиченце се радва на уникалността си и обича да си прави сама необичайни прически.

hair1

unilad.co.uk

Лила не обича да я решат, защото ресането й причинява болка. Майка й сравнява косата й с фибростъкло. И нейните родители полагат специални грижи за косата й, но все безрезултатни. Дори една фризьорка обвинила майка й, че е изрусила детето си нарочно. Независимо от особеностите на косата си, за своите близки Лила е фантастична, а косата й идеално отговаря на характера й – весела, палава и щура.

hair2

prod.mirror.co.uk

Шийла е друго уникално момиченце с непокорна коса от далечна Австралия. Ежедневно майка й прекарва поне по половин час на ден в борба с косата й. Шийла не обича фиби, шноли, ластици и диадеми и само секунди след като майка й ги закрепи на главата й, тя ги сваля. Шийла се определя като еднорог, който също като нея е рядък и уникален вид.

hair3

fbcdn.net

Дали и самият Алберт Айнщайн не е страдал от „синдром на непокорната коса“? Няма никакво значение, защото както косата му, така и научните му постижения са световно известни и особеностите на външния му вид по никакъв начин не омаловажават гения му.

www.ihappymama.ru

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,187 преглеждания

Comments are closed.