Save Kid’s Lives – едно разтърсващо послание на Люк Бесон (видео)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

save kids lives

На 7-ми октомври в близо 40 страни по света бе отбелязан Международния ден „Пеша на училище“. От 1997година насам всяка първа сряда на месец октомври е посветена на безопасността на децата, които отиват на училище.

По този повод бе разпространена и късометражната лента на френският кинорежисьор Люк Бесон, съобщи Гардиън. „Да спасим живота на децата“ (Save Kid’s Lives) отправя своето разтърсващо послание във връзка с трагичната статистика, според която: „Всеки ден 1.8 милиарда деца отиват на училище. Всеки ден 500 от тях няма да го направят“, защото: „Всеки ден по пътищата в света са убити повече от 500 деца. Други 2000 са с трайни увреждания и повече от 5000 са сериозно ранени“, по думите на президента на Международната федерация по автомобилизъм Жан Тод.

Децата са най-уязвимата група в обществото, а най-бедните страни са далеч по-тежко засегнати, с 90% от жертвите. Тод призова правителствата по света да подобрят пътната инфраструктура, за да се повиши безопасността на пешеходците по кръстовища, пешеходни пътеки и велосипедни алеи. Той също така призова за закони, задължаващи употребата на детски седалки, предпазни колани и каски за децата, както и закони, забраняващи каране с превишена скорост, употреба на алкохол и използването на мобилни телефони по време на шофиране.

Лица на кампанията са шампионите от Формула 1 Люис Хамилтън и Ален Прост, тенис звездата Рафаел Надал и Фарел Уилямс.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

801 преглеждания

Comments are closed.