На планина с деца – наръчник с идеи и съвети за планински преходи с малки деца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Na-planina-s-deca-3D-print

Лятната ваканция е тук, а Владимир Сотиров и издателство „БГкнига“ канят читателите си от всички възрасти на планина! Юлското книжно изкушение е в джобен формат, подходящо е за носене в туристическа раница и не на последно място: опровергава всички опасения, че малките деца не могат да правят планински преходи.

Наръчникът „На планина с деца“ събира в едно сладкодумните истории на автора, а приключенията му сред природата, заедно с четирите му внучета, предават ценни съвети и опит.

Няма нужда да чакате децата ви да станат на 10 и повече години, за да ги заведете на планина! Щом навършат две, тръгвайте!

„Тази книга е за моите внуци, но всичко написано важи и за вашите деца. В началото беше само един внук, а след време станаха четирима. Заедно с мен – петима в дядовата ръкавичка, нашата палатка. Из Рила и Пирин, в Родопите… Всяко дете се присъединяваше към планинарската ни дружина от двегодишно, а аз, хм, прескачайки от шейсетте към седемдесетте, вече съм на 75.“ 

„На планина с деца“ е наръчник с идеи и съвети, които ще убедят и най-скептичните читатели, че организирането на поход с най-малките на възраст туристи е напълно възможно и че носи много положителни емоции, развива качества и възпитава ценности. Историите на дядо Владо, който вече 15 години ходи с внуците си из Рила, Пирин, Родопите, а и не само там, ще мотивират всеки, който обича природата, да избере подходящ маршрут и да нарами раницата.

В основата на наръчника „На планина с деца“ са екскурзиите на Владимир Сотиров с внуците му в продължение на 15 години – от 2003, когато се ражда първият, до 2018, вече с четиримата.

В наръчника има подробни препоръки и рецепти, както и отделно приложение с близо 40 различни варианта за еднодневни и няколкодневни екскурзии с различно ниво на трудност.

Пътеписите с много снимки са поместени в планинарския форум www.planina.e-psylon.net, където авторът е с истинското си име.

Откъс от книгата ще намерите  ТУК

Да си я поръчате онлайн можете от ТУК

na-planina-s-deca-pic3

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,404 преглеждания

Comments are closed.