• Няма категории

Розово, червено, брокат, сърце – творчески занимания за Св. Валентин

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Има само едно нещо по-сладко от творческите ателиета за Св. Валентин и това са детските творчески ателиета. Поразровихме се из най-любимите си „дъски“ в Пинтерест и си запазихме някои от най-хубавите занимания за деца.

№ 1. Нарисувани камъчета

Намерете много гладки речни камъчета – хайде, нищо, че всичко навън е покрито със сняг, със сигурност сте забравили някоя кутия камъчета от лятото. Ще ви трябват и акрилни бои. Love rocks!

№ 2. Всевиждащ гирлянд

За да си направите подобен гирлянд ще ви трябват дървени мъниста с формата на сърца и очички, които могат да се намерят в магазините за творчески материали. 

№ 3. Стикери за прозорец

Използвайте цветна хартия и двойно залепващо тиксо. Цветовете и формите са във вашите ръце! 

№ 4. Огърлица от солено тесто

Тук соленото тесто може да се замести с глина. След като сърцата са готови и изсъхнали, децата ги оцветяват по техен избор. 

№ 5. Сърца от кутии за яйца

Тук с приятна изненада установихме, че този „пин“ на Крокотак е един от най-често споделяните в Пинтерест покрай Св. Валентин. И има защо – нужно е само да не изхвърляте картоните за яйца за 1-2 седмици и да си набавите червена акрилна боя. 

№ 6. Картички от прежда

Родителите правят шаблона, а децата намотават преждата – така е справедливо! 

№ 7. Огърлици

Децата се забавляват особено много, докато изрязват сърца и нанизват тези огърлици. 

№ 8. Хартиен гирлянд

За този гирлянда е необходимо единствено гланцово блокче и конец. След това децата трябва да очертаят с шаблон (тук мама и тате помагат) сърца върху различните цветове от гланцовата хартия и да ги изрежат.Следва малко игра с игла и конец и гирляндата е готов!

№ 9. Любов в рамка

 Тук ще ви е необходимо малко хартиено тиксо, от което да направите надпис и сърце. След това всичко се покрива с боя с пръсти  (звучи страшно, но децата обожават този момент). След това трябва внимателно да разлепите хартиеното тиксо. 

№ 10. Валентинска шапка

Просто направете корона от картонена лента, която да пасва точно на главата на детето. След това оставете то само да си я украси. 

№ 11. Украса за прозорците

За тези сърца са необходими цветна прежда и тел. Ролята на родителите е в оформянето на сърцата от тел, а след това децата ги намотават с прежда. Забележка: покажете им как да връзват преждата, така че да не се размества от „рамката“. 

№ 12. Тематично платче за входна врата

 С това занимание ще впечатлите съседите и всички гости. За целта ви е нужно ново платче за входна врата (добър повод да си смените старото) и малко акрилни бои. Би било още по-лесно, ако предварително направите шаблони от картон и след това да нарисувате платчето със спрей. Можете и с обикновени акрилни бои разбира се!

№ 13. Любовен морски шах

Този морски шах се прави лесно с помощта на картон или филц. Изрежете основа във формата на сърце и с помощта на текстилен маркер направете очертания за играта. „Х“-вете и „О“-тата се правят от бял и червен филц – изрязвате по 2 за всяко едно сърце и ги зашивате, като преди да завършите шева ги пълните с памук. 

№ 14. Влюбени копчета

Това е толкова просто и лесно – трябва само да изрежете сърца от филц и да им направите малки илици с помощта на ножица, за да ги закрепите към копчетата на дрехите! Така всяка дреха лесно се превръща в тематичен тоалет за Св. Валентин!

№ 15. Кламери-сърца

Кламерите лесно могат да се превърнат в закачлив акцент на Св. Валентин. С едно движение се извиват, за да закрепват важната документация с любов!

№ 16. Гирлянда от картон

За тези сърца са необходими ленти от картон, които да се извият с помощта на молив. След това се залепват и нанизват на конец. Украсата е готова!

№ 17. Картичка

Знаете техниката със срязване и сгъване в обратна посока, нали? Така лено се правят различни геометрични картички.

Тук ви показваме как можете да направите и такава за Св. Валентин.

№ 18. Картофен печат

Техниката с картофени печати ни е една от най-любимите! Първо, защото не ни ограничава във формите и броя на печатите, които можем да имаме – колкото картофи – толкова печати. И второ – защото предлага толкова възможности за импровизация и развиване на въображението. Тук родителите трябва да помогнат на децата само в изрязването на печата и да оставят всичко останало в техните ръце. Използвайте текстилни бои, за да „подпечатате с любов“ картичките, тениските, покривката на масата, чашите за подарък и  – въобще всичко, за което се сетите.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

7,989 преглеждания

Comments are closed.