Пухкаво, жълто и поресто. Що е то? Спондж Боб Квадратни гащи!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

aV1Rplb0

„Спондж Боб Квадратни гащи“ е американски анимационен сериал, създаден от морския биолог и аниматор Стивън Хилънбърг. Филмчетата разказват смешни и чудати истории за едноименния герой и приятелите му, които живеят в подводния град Бикини Ботъм. Първото филмче от поредицата е излъчено на 1 май 1999 година. Спондж Боб в началото се е казвал Спондж Бой (момчето Спондж), а поредицата щяла да носи името SpongeBoy Ahoy! (Спондж Бой, привет!), но после променят името и днес Спондж Боб Квадратни гащи (SpongeBob SquarePants) е запазена марка.

Съдържанието на книжките от поредицата за Спондж Боб Квадратни гащи следва съдържанието на филмчетата. С невероятно успешен сериал, пълнометражен филм, а вече и с поредица книги зад гърба си, Спондж Боб се нарежда по популярност до Мики Маус и Бъгс Бъни.

Издателство Колибри сключи лицензионен договор за издаване на заглавия от хитовата поредица на български език, стартирайки с 9 книжки, които ще се появят на детския литературен пазар до края на 2015 година. Историите са изключително смешни, забавни и поучителни и са подходящи за деца на възраст от 3 до 10 години.

Ето кои са първите 3 книжки от поредицата за симпатичния жълтурко, които излизат у нас на 16 февруари 2015 година.

 

1

Да танцуваш със звезда
Цена: 5 лв., 32 стр., формат 16/23
Перла гледа по телевизията любимото си танцово шоу, когато г-н Рак разпознава водещия. Оказва се, че е негов приятел! Г-н Рак и дъщеря му Перла решават да организират състезание по танци в ресторант „Хрупкавият рак‖. И става тя една! Санди иска да спечели с тексаски тустеп. Омарът Лари репетира ча-ча. Само Патрик, морската звезда, не може да танцува! Как мислите, кой ще му помогне?
Великолепно оцветена книжка за дечица в предучилищна възраст, които правят първи стъпки в четенето!

 

2

Пиратски пъзели!
Цена: 8 лв., 40 стр., формат 28/40
Спондж Боб Квадратни гащи е готов да излезе в открито море! Помогни му да намери съкровището, като минеш през лабиринта. Ползвай изображенията като ориентир и нарисувай пиратски костюми за него и за Патрик. Бъди нащрек за Сепия и Планктон!

Тази оригинална книжка съдържа над 100 пъзела, лабиринти и още много изненади и игри!

 

3

Спондж Боб се прави на клоун!
Цена: 5 лв., 60 стр., формат 14/21
В тази изключително увлекателна книжка за четене Спондж Боб изпада в отчаяние заради един свадлив клиент. Възможно ли е ракбургерите му да не са идеални? Трудно ни е да повярваме в това. Но Спондж Боб решава да напусне ресторант „Хрупкавият рак‖ – чувства се недостоен да работи повече там. Ще успее ли звездният готвач на Бикини Ботъм да намери удовлетворение под купола на цирка?

Богато илюстрирана книжка, преливаща от смешни ситуации и обрати. Тя ще достави радост и на най-сърдитите дечица!

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Находка

Етикети:

3,932 преглеждания

Comments are closed.