„Пътуващи приказки“ – 15 детски приказки от цял свят, написани от деца бежанци

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

patuvashti-prikazki1

Сдружение „Каритас София“ ви кани на представянето на първата българска детска книжка написана и илюстрирана изцяло от деца бежанци - „Пътуващи приказки“!

Книгата е колекция от 15 детски приказки събрани от цял свят и написани от хора, принудени да напуснат своите домове в търсене на по-спокоен и безопасен живот. Освен оригиналните текстове, всеки разказ е преведен на български и английски език и е допълнен от автентична детска рисунка, вдъхновена от историята. Нестандартният формат на книгата я прави още по-интересна за малките читатели, като освен магията на детските приказки, тя предлага и инерактивна част, в която те ще могат сами да довършат рисунките.

„Пътуващи приказки“ е инициатива, която цели да помогне за промяната на обществените настроения към хората, принудени да търсят международна закрила, разкривайки тяхната култура и традиции, като прави непознатото – познато и с това по-близко до нас.

На събитието, което е насрочено за 21 декември 2018 г. от 17:00 ч. до 19:00 ч. в клуб „Перото“, НДК, са поканени малки и големи любители на магията на детския разказ, които искат да подкрепят една добра кауза. Събраните средства ще бъдат употребени за подкрепа на майки и деца в риск. Ще има музика, игри, четене, книжки, много усмивки и възможност да се запознаете с малките автори.

ВХОД СВОБОДЕН!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,032 преглеждания

Comments are closed.