• Няма категории

Пържено мляко в домашни условия

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Parjeno mliako_660x430

Традиционният испански десерт leche frita рядко се явява в ресторантските менюта, затова най-добрият ви шанс да го опитате е, като използвате тази рецепта.

Необходими продукти за 6 – 8 порции

За крема:

4 с. л. брашно

4 с. л. царевично нишесте

½ ч. ч. захар

1 л прясно мляко

1 пръчка канела

1 с. л. фино настъргана портокалова кора или портокалова захар

За панирането:

4 с. л. галета

2 с. л. филирани бадеми

2 яйца

2 с. л. олио

2 с. л. масло

2 щипки канела

2 с. л. пудра захар

 сезонни плодове за сервиране

2 с. л. бита сметана за сервиране
 

Начин на приготвяне

  1. Смесват се захарта, нишестето и брашното. Добавя се 1 ч. ч. от млякото и се разбърква добре. Ако останат топчици, се прецежда.
  2. В тенджера се слага да заври останалото мляко с канелата и лимоновата кора. Врящото мляко се сипва постепенно на тънка струя в брашнената смес при непрекъснато разбъркване. Връща се на огъня и се бърка още 10 мин. на тих огън. Готовата смес се сипва на дъното на тавичка, застлана с фолио, на пласт от 3 см. Охлажда се и се слага в хладилника за 1 нощ. Нарязва се на кубчета.
  3. Галетата се смесва с филираните бадеми. Яйцата се разбиват.
  4. Всяко квадратче се топва в разбитите яйца и в бадемовата галета. Изпържват се до златисто в загрятите олио и масло.
  5. Сервират се горещи, поръсени с пудра захар и канела, със сезонни плодове и бита сметана или със сладко.

Прочетете още:

apples_pancakes  3 ябълкови рецепти

Tarta%20sas%20smokini%20i%20domati_660x430  Тарта със смокини и домати


 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

1,358 преглеждания

Comments are closed.