Природата го е измислила!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

(платена публикация)

Есента е преходен сезон, който макар и изключително красив, често ни изненадва със здравословни неразположения. Идват дни, в които ви се струва, че сте загубили контрол над тялото си и търсите причината в напрегната работа, стреса и мръсния въздух в града, атмосферните промени на времето. Търсенето на решение, което да ви помогне да запазите кондиция е трудно, макар че  природата вече го е измислила. Създавайки растения с удивителни свойства и предоставяйки ги на хората, за да повишават и укрепват имунитета и здравето си.

shutterstock_180400496

Едно от тези невероятни природни творения е ехинацеята. Тя е изключително ефикасна, когато трябва да се борите с вируси или бактерии. Уникалните й свойства са били познати на северноамериканските индианци, които са я използвали за лечение на инфекции, зъбобол, болки в ставите и др.

Ехинацеята съдържа полизахариди, алкиламиди и витамин С, които спомагат активирането на имунните клетки, които разпознават и неутрализират чуждите агенти каквито са вирусите, бактериите, чуждите аминокиселини и частици. От друга страна, полизахаридите стимулират възстановяването на възпалените тъкани и ускоряват оздравителния процес. Екстрактът от ехинацея предпазва от най-често срещаните и досадни симптоми на вирусните инфекции – хрема, възпалено гърло, повишена температура, отпадналост, а при вече изразена симптоматика, билката доказано намалява продължителността на заболяването.

shutterstock_154520543

Друго растение с изключително полезни за повишаването на съпротивителните сили на организма растение е облепиха, наричана още ракитник или сибирски ананас. Тя е многогодишен храст с малки оранжеви плодове, които по вкусови качества напомнят дренки, но имат специфичен аромат на ананас.

Плодовете на облепихата са изключително богати на каротеноиди, които имат укрепващо и антибактериално действие, на аминокиселини, протеини и фолиева киселина, а съдържанието на витамин С е с 15 пъти повече от това в портокалите. Освен че е мощен антиоксидант, облепихата може да се похвали и с високата си концентрация на витамин А, който ускорява епитализацията на клетките и възстановяването на тъканите. Благодарение на своето противовъзпалително, регенериращо, укрепващо и обезболяващо действие, облепихата оказва благоприятен ефект както при локални възпаления като синузит, ларингит или фарингит, така и при лечение на колит, гастрит и хемороиди.

Любопитен факт е, че сокът от облепиха е бил използван за направата на напитки за космическите мисии през 80-те години на 20 в., а китайските спортисти го приемат като част от хранителния си режим и до днес.

Макар да растат свободно в природата, малцина от нас могат да си набавят от тези изключителни растения, а така също и да се справят с трудната задача да извлекат полезните им вещества, за да се възползват максимално от тях.

Flash BuilderИма обаче един наистина лесен и напълно достъпен начин да го постигнем и това е продуктът от серията Evital – ИМУНОПАУЪР. Той е комбинация от натурални екстракти от ехинацея и облепиха с цитрусови биофлавоноиди, микроелементи като магнезий, цинк и желязо, както и витамини А, D и E, които заедно спомагат за повишаване устойчивостта на организма през цялата година и в периоди на екстремни усилия и стрес.

SamoВ началото на есента, преди лошото време и честите настинки и инфекции да са достигнали своя пик, имате възможността да получите нещо повече – втора опаковка ИМУНОПАУЪР като ПОДАРЪК.

Нека оставим природата са си свърши работата!

Търсете ИМУНОПАУЪР в аптеките.

 

Flash Builder

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,250 преглеждания

Comments are closed.