Приказките-игри на Никола Райков продължават да печелят популярност по цял свят

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

knijka-igra

„Голямото приключение на малкото таласъмче“ на популярния български автор Никола Райков скоро ще радва децата на Румъния и Молдова. PRUT International Publishing House, издателство базирано в Молдова, възнамерява да издаде хитовата приказка-игра, която е носител на 7 награди и номинации и до момента е продала над 10,000 броя в родината ни. Издателството планира да реализира книгата на румънски език и да я предложи на пазара и в двете страни още тази година.

„Много харесахме книгата на Никола и ще направим всичко възможно, за да я популяризираме сред децата и родителите“ споделя Кристина Синчетру от издателската къща. Те са попаднали на нестандартните приказки-игри на българския писател на международния панаир във Франкфурт, който е най-голямото изложение в света на книгите. От PRUT International Publishing House проявяват интерес и към продължението на книгата „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“, както и към настолната игра „Таласъмски истории“, която се превърна е бестселър в България.

Книгата вече беше издадена в Латвия от Avots Publishers, а „Добросъците“, друга от приказките-игри на Никола Райков, предстои да бъде публикувана в Китай от голямото китайско издателство Haitian Publishing House.

През годините книгите му са печелили вниманието на медии в Китай, Унгария, Индонезия, Русия, Чехия, САЩ, Финландия, ЮАР и Гърция.

Никола Райков е роден на 21 юни 1981 г. в Стара Загора. Завършва информационни технологии в Чикаго, но силно разочарован от американския начин на живот и светоглед, веднага след дипломирането си се завръща в България. Живее в малко българско селце със съпругата си и 9 годишния си син. Автор е на първите по-рода си приказки-игри „Голямото приключение на малкото таласъмче“, „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“, „Добросъците“ и „Приказка от два свята“. Само за няколко години се превръща в един от най-популярните и обичани детски писатели на България, а книгите му се продават в многохилядни тиражи.

Със своите приказки-игри печели над 10 награди и номинации, включително и най-престижната награда за детска литература в България „Константин Константинов“. Двукратен носител на наградата „Бисерче вълшебно“.

knijka-igra.1

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

653 преглеждания

Comments are closed.