Празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот – Фамилатлон!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

familatlon

За седми пореден път Асоциация Родители организира за децата и техните семейства ФАМИЛАТЛОН – празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот на 17 май 2015 г.

Събитието се осъществявя с подкрепата на Виваком фонд и ще се проведе на Голямата поляна в Южния парк от 14 до 19 часа. Близо 40 клуба за спорт и свободно време ще предоставят възможност на 4000 деца и техните родители да експериментират с нови преживявания и да изберат своя спорт или любимо занимание за свободното време. Гостите на празника могат да избират между капоейра, айкидо и други бойни изкуства, бейзбол, софтбол, голф, езда, лакрос, ходене по въже, суинг и народни танци, йога, роботика, майсторене от рециклирани материали, наблюдение на птици и още много различни спортни, еко и арт занимания.

По време на празника ще бъде обявен старт и на новата съвместна кампания на Министерството на младежта и спорта и в. Стандарт. Кампанията Млади шампиони е посветена на популяризирането на талантливи спортисти на възраст от 14 г. до 23 г.

Участниците във ФАМИЛАТЛОН 2015 ще имат възможност да тренират заедно с известни спортисти, поканени от в. Стандарт в рамките на инициативата Открит урок за шампиони. Това са „Златните момичета на България“, световните шампионки по художествена гимнастика Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова и Цветелина Найденова, водени от треньорката Ина Ананиева.

Волейболната звезда Любо Ганев ще покаже умения заедно с двама обещаващи младежки национали. Демонстрация ще направи и световният шампион по бокс Детелин Далаклиев.

Във футболния сблъсък Левски-ЦСКА „сините“ ще бъдат представени от големия си талант Божидар Краев, а „червените“ – от новото си откритие Анатоли Господинов. Малчуганите ще могат да разменят пасове и да бият дузпи с двамата талантливи футболисти.

За почитателите на по-спокойните и ангажиращи предимно ума игри едновременна игра на шах на няколко дъски ще демонстрира Алекси Йовчев, който е фитнес-инструктор, играл във филма „Троя“ и създател на Фейсбук-групата Харлем шах.

За седма поредна година деца и семейства – заедно ще участват в обиколка на европейските столици. Играта Малката Европа, подкрепяна от Виваком фонд, провокира деца и родители да обиколят Южния парк и да открият скритите на територията му столици на страните-членки на ЕС. Там ще ги посрещнат български и чуждестранни доброволци – домакини на столиците, и ще им покажат най-интересното от градовете. Специалното участие на творчески екип от доброволци от Испания, Полша и Франция ще осигури пренасяне в автентичната атмосфера на всяка от столиците. Семействата, които участват в обиколката на Стария континент, ще научат много за живота в различните европейски страни и ще спечелят награди за участието си.

ФАМИЛАТЛОН има и специална програма, специално насочена към татковците. В шест тура бащи и деца ще имат възможност да участват в различни игри и състезания, а накрая ще се изтегли и томбола с награди от НР, Леатон за деца, Майкрософт, Мустела, издателство Фют, Кидамом и издателство Изток-Запад.

Всички участници във ФАМИЛАТЛОН 2015 ще могат да се освежат с любимата минерална вода на тенис-звездата Григор Димитров – Балдаран.

От 16 часа с подкрепата на Мустела ще стартира велошествие за велосипедисти от 3 до 6 г., в което всеки участник печели медал, а детската градина с най-голям брой участници – купа.

По време на игрите, организирани от Националния център за безопасен интернет, деца и родители ще научат какви са разумните граници за използване на Мрежата ат децата и ще се забавляват с Флашко, защитникът на идеята за безопасен интернет.

Боги и Симо от БГ радио ще водят пъстрата целодневна програма на празника.

Официалните гости на ФАМИЛАТЛОН ще са министъра на младежта и спорта – Красен Кралев, столичния кмет Йорданка Фандъкова и председателя на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева.

ФАМИЛАТЛОН се организира от Асоциация Родители в партньорство със Столична община по Програма за съфинансиране на спортни събития, форуми, кампании и инициативи под патронажа на Кмета на Столична община за 2015 г. и се реализира в подкрепа на инициативата София – Европейска столица на спорта 2018 г.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,265 преглеждания

Comments are closed.