• Няма категории

Постни лозови сарми

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

lozovi-sarmi

Необходими продукти:

лозови листа (пресни или консервирани)

1 ч.ч. ориз

2-3 глави лук, нарязани на ситно

1 ч.ч. зехтин

2 с.л магданоз, нарязан на ситно

1 с.л. копър, нарязан на ситно

джоджен, сол, черен пипер

2-3 бр. лимони

Начин на приготовление:

Сложете лозовите листа във вряща вода. В ½ чаша олио запържете лука до почервеняване. След  това прибавете оризът и разбъркайте добре. Прибавете всички подправки и залейте с 2 и ½ чаши вода. Оставете на ври, докато водата изчезне.

След това, на всеки лозов лист сложете по една лъжица от сместа и завийте малки стегнати сармички. 

Подреждат се плътно в тавичка, като се прибавя другата част от олиото, още малко сол, гореща вода до покриване на сармичките и сока от лимоните. Покрийте ги с капак и го оставете да поврат, докато останат на мазнина, около 30-40 минути.
При сервиране, може да ги украсите с резенче лимон.

Приятен апетит!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

6,218 преглеждания

Comments are closed.