Петте важни неща, които учителите очакват от родителите на първолаците

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
purvi-klas

1. Помагайте, но не вършете нещата вместо детето!
Целта не е перфектно изпълненото домашно, а уменията, които детето ще усвои, докато подготвя домашното. Участието на майката и таткото при подготовката за училище показва на детето колко важно е ученето.

2. Давайте му добър пример!
Нека вашите деца знаят, че за вас ученето е ценност. Покажете със собствените си действия, че четенето е приятно и полезно. Четете заедно с детето. Предлагайте и търсете заедно алтернативи на гледането на телевизия, видео и компютърни игри. Особено ценно тук е участието на бащата.

3. Окуражавайте детето да дава най-доброто от себе си в училище, но не го притискайте с твърде високи цели или с много активности.

4. Разпознавайте негативните фактори (конфликти, стресови ситуации в училище и обкръжението), които оказват влияние върху детето.
Работете с него, за да му помогнете да се научи да се справя с тях. Споделяйте с учителя, ако мислите, че има проблем, докато все още има време за разрешаването му.

5. Подкрепяйте училищните правила и цели.
Внимавайте да не подкопавате училищните норми, дисциплина и цели чрез обидни изказвания, пренебрежително отношение или следване на противоположни правила вкъщи.

Източник: Наръчник „Добре дошли в 1 клас“
Асоциация „Родители“

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,859 преглеждания

Comments are closed.