Петъчен книжен клуб

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

george_i_sinyata_luna_coverДжордж и синята луна
от Стивън Хокинг и Луси Хокинг

Най-популярният съвременен учен в света – покойният проф. Стивън Хокинг, и дъщеря му Луси канят всички любопитни млади читатели на ново приключение с любимите ни герои Джордж и Ани! В новата книжка от поредицата – „Джордж и синята луна“ (ИК „Сиела), познатите ни лица се забъркват в поредната щура космическа сага, но този път мястото на действието е един от спътниците на Юпитер: Европа.

Легендарният учен Стивън Хокинг и неговата дъщеря Луси Хокинг за пореден път ни убеждават, че най-правилният начин да събудиш интереса у едно дете към науката е да разказваш увлекателно истории, обяснявайки научните факти и теории на достъпен език. В новата книга от съвместната им поредица за деца – „Джордж и синята луна“, любопитните читатели ще се запознаят с Европа – най-малката от четирите Галилееви луни на Юпитер, известна като „синята“ луна заради дебелата ледена кора, която покрива повърхността й.

Докато обясняват разбираемо подробности за спътника Европа на страниците на „Джордж и синята луна“, семейство Хокинг ни въвличат в нова щура история за Джордж и Ани, които този път кандидатстват за най-якото мероприятие през лятната ваканция – изпитателна програма за обучение на млади астронавти в подготовката за мисия до Марс през 2025 г. Междувременно двамата приятели и бащата на Ани – Ерик, решават да се разходят виртуално до спътника на Юпитер, но ненадейно докато суперкомпютърът Космос ги развежда из малката луна, младежите се натъкват на странна дупка на повърхността на Европа. Кой е успял да стигне там и да пробие тази дупка? Какви са подбудите му? Заложена ли е съдбата на Вселената на карта?

Джордж и синята луна“ е петата книга от научно-популярната поредица на Луси и Стивън Хокинг. Другите заглавия са „Тайният ключ на Джордж за Вселената“, „Джордж търси съкровища в Космоса“, „Джордж и Големият взрив“ и „Джордж и неразбиваемият код”.

ПОРЪЧАЙ  ТУК

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Страници: 1 2

Публикувано в: Актуално Забавно

Етикети:

707 преглеждания

Comments are closed.