• No categories

Печени ябълки в бутер тесто

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Дойде ли есента, ябълковите сладкиши превземат кухнята, а с тях ароматът на канела и ванилия краде от мислите ни и не ни оставя намира,  докато не приготвим поне едно ябълково изкушение.

Като тези печени ябълки в бутер тесто!

Baked Apple

Продукти:
2 ябълки – флорина, нарязани на половинки
1 чаена лъжичка канела
щипка настъргано индийско орехче
1 чаена лъжичка ванилова захар
⅓ чаша захар
1 чаена лъжичка лимонов сок
1 пакет бутер тесто
1 яйчен жълтък за намазване

Обелете, почистете от семките и поставете ябълките в голяма купа. Смесете канелата, индийското орехче, ванилията, захарта и лимоновия сок. Поръсете обилно и равномерно разполовените ябълки.

Разточете леко бутер тестото и изрежете 4 средни по големина кръгове, така че половинките от ябълките да се събират свободно върху тях. След това изрежете още 4 кръга, но малко по-големи от първите. Направете радиални разрези по повърхността им и с тях покрийте ябълките.  Притиснете с вилица краищата на тестото, така че да не се отворят при печенето и намажете сладкишите с разбит жълтък.  Най-отгоре поръсете със захар.

Изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,502 преглеждания

Comments are closed.