Пълнена тиква (8 месеца плюс)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

coconut-rice-stuffed-pumpkin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Продукти:
2 малки тикви
1 ч.л. масло от рапица (обикновено олио, зехтин)
1 средна ябълка, обелена, изчистена и нарязана
1/2 малка глава лук, фино нарязана
1/2 чаша нарязани гъби (по желание)
1/2 стрък целина, нарязан
1/2 ч.л. изсушена мащерка
Други зелени подправки – риган, чубрица
2 чаши сварен ориз (или кускус, булгур)
1/2 сушени кайсии, нарязани на парченца
1/4 чаша стафиди или сушени червени боровинки
1/4 чаша ябълков сок

Нарежете тиквите на две, извадете семките. Поставете ги надолу в тиган или тава, покрийте с вода и печете 45 мин.,докато омекнат и кората се свали. Оставете ги да изстинат.В среден тиган задушете ябълките, лука, гъбите и целината за
2-3 мин. Поръсете със зелените подправки и добавете ориза,кайсиите и стафидите. Прибавете ябълковия сок и оставете на огъня, докато течността се поеме от продуктите.Поставете изстиналите парчета тиква върху незалепваща се
хартия за печене. Сложете от продуктите върху парчетата в издълбаните от семките дупки и запечете още 20 мин.

Можете да сервирате в самите тикви, като изстържете внимателно месото с останалия пълнеж, блендирате ги или ги размачкате с вилица, а после ги върнете в тиквената „купичка”. По-големите бебета се радват много на естествения съд,а вие може да се задоволите просто с пълнежа.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,129 преглеждания

Comments are closed.