Орехи за мъжете, които искат да станат бащи

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

chaj ot orehiАмериканско изследване доказа, че орехите са полезни за мъжете, които искат да станат бащи, защото подобряват качеството на спермата.

70 грама орехи на ден могат да увеличат шансовете на мъжете за създаване на поколение. Експертите установиха, че ядките намаляват липидната пероксидация – процес, който уврежда клетките на семенната течност. Той уврежда мембраните на клетките, които са изградени най-вече от полинаситени мастни киселини.

Орехите са единствените дървесни ядки, които са съставени предимно от тези мастни киселини. Това означава, че те са с уникални способности за попълването на клетките на семенната течност.

Само 30 грама орехи съдържат 13 грама полинаситени мастни киселини, от общо 18 грама мазнини.

Подвижността и морфологията на спермата са индикатори за качеството й, което е предпоставка за мъжкия фертилитет, припомнят от БТА. При една от пет бездетни двойки проблемът е само у мъжа. Един от всеки 20 мъже има проблем с плодовитостта, изразен в малък брой сперматозоиди по време на еякулацията му. А един от 8 представители на силния пол подлежи на лечение, след което може да създаде поколение по естествен път.

по информация на life.dir.bg
FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Питай баща си!

Етикети:

1,516 преглеждания

Comments are closed.