Облачно с любов или какво ще правите ако навън вали?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

theater-kid_550x400

Дъждовни дни – това не  означава край на смеха и забавлението? Ето няколко предложения за забавления в мрачните и дъждовни дни.

Занимания с научна цел.

Магията на природата кара зеленчуците да покълват от само себе си. Като деца сигурно сте правили опити да натопите зрънца леща в мокър памук, и да наблюдавате как от всяко зрънце се развива коренче. Покажете това и на вашето дете.

Можете да отгледате маруля от отрязаната й основа, като дори не е нужно да я слагате в почва, а само във вода. Същото важи и за зелето.

 Малко изкуство и въображение.

Изработете заедно отливка на ръчичките или крачетата на детето/децата си. Единият вариант е да си закупите  бързосъхнеща глина от близката книжарница, другият – просто си направете тесто без сода, можете да го изпечете или просто да го оставите да се втвърди за около 2 дни. Използвайте любимите си цветове (темперни бои) и оцветете по Ваш вкус. Друг вариант е да играете и рисувате с пръсти върху кадастрон(картон) или да се снабдите с дървени тънки плоскости. Това се казва изкуство!

Готвене

Не е сигурно колко много би се зарадвал Вашият син на готвенето като занимание, но все пак може в него да е заложен кулинарен дух. За момичетата това е доста по-добър вариант. Нашето предложение е да заложите на рецепта за десерт и да приложите въображение и там.

Планиране

Помислете за евентуални общи желания за приключения. Планина, парк, някой град с интересни забележителности. Къде още бихте могли да се пренесете…поставете си общи цели.

Упражнявайте писането.

Хвърлете един поглед на някое старо списание, или някъде из виртуалното пространството. Снимка на човек изкачващ планина, усмихнато дете, красива гледка със спретната къща. Поставете задача на детето за създаде и напише история въз основа на снимката.

 Любими игри

Настолни игри, карти, компютърни игри – всичко което би могло да събере повече членове от семейството. Може да пробвате и  волейбол с балон, или изграждане на крепост от столове, одеяла и възглавници. Как обичате да прекарвате дъждовните си дниСподелете идеите си с нас!

 Автор: Диана Стойчева

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Полезно

Етикети:

5,614 преглеждания

Comments are closed.