Нощ в Музейко с кукери и караконджули

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Pijameno-parti_Kukeri_fb_eventНа 25 януари Детски Научен Център “Музейко” очаква всички приключенци за една магична нощ – такава, каквато като деца сме си я представяли само в приказките! В специалната януарска вечер всички малки посетители ще могат да пристигнат, облечени като кукери или караконджули.

А защо не да изработят своя маска на място?

В специално ателие в Maker Space Музейковците ще покажат на малки и големи как да създадат кукерски маски, с които се гонят страшните караконджули. От музея ще разкажат и защо се преобразяваме и вдигаме толкова шум в началото на новата година. В духа на традициите Музейко кани всички деца да донесат и представят своята любима носия, ако имат такава.

В разгара на вечерта малки и големи могат да посетят специалната прожекция на „Златната ябълка“  - първият анимационен сериал, базиран на българските легенди и фолклор и създаден от Студио Змей. Неговият пилотен епизод ще ни среща със смелата синекоса Вихра, която е наполовина змей и наполовина човек и нейната най-добра приятелка – пъргавата самодива Тина-Пакостина, както и с братята Бран и Влад, които мечтаят да станат могъщи кукери. Заедно с тях присъстващите ще научат древни легенди, ще се сблъскат с лукави злодеи и ще бъдат разкрити някои пъклени планове, които ще променят съдбите на всичките герои. Филмът на Димитър Петров ще се излъчи с партньорството на Българска Национална Телевизия.

Един от задължителните елементи на всяка Нощ в Музейко – турът с фенерчета, ще се отправи с деца и родители в търсене на караконджулски следи сред етажите на научния център. Ще има много любопитни истории, игри, на най-вече смях, който е най-сигурният начин да победим лошите мисли и нежеланите натрапници!

Всички деца на възраст между 7 и 13 години ще имат обособено място за сън заедно със своите родители. След вълнуващата вечер заедно ще закусят, разказвайки си забавни истории от срещата с Музейко и старите кукери.

Нощ в Музейко е авторски формат на най-голямото пространство за учене чрез игра у нас – Музейко. На 25-и януари Нощта ще се случи за четвърти пореден път след изключителните й издания през 2018 г. и 2019 г.

Повече информация как да се включите в Нощ в Музейко “Кукери и караконджули” може да откриете тук: www.muzeiko.bg. Местата са ограничени.  

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

739 преглеждания

Comments are closed.