Най-мързеливите бебешки солети

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
3e38c9a035e667c65c360293281262ef

Всички знаем, че рано или късно децата ни започват да  се заглеждат по не особено полезните солети и бисквити, които винаги искат да бъдат изяждани преди обяд или вечеря. Естественото, последствие от това детско желание са истеричните подвиквания на майките по градинките с бабешкото клише „не яж тия солети, ще си развалиш яденето“. На някои майки не им пука, тъпчат децата със солети и бисквити, чипсове или крекери само и само децата да не мрънкат и да са щастливи. Бабешкото твърдение обаче си е правилно и е хубаво още от малки децата да бъдат възпитавани как да се хранят. Както всички мъници така и Даниел (1 година) започна да хвърля съблазнителни погледи на пакетчето солети, което щом обърнах и прочетох съдържанието, не се изкефих особено. Отворих хладилника и шкафа с подправки и реших да забъркам някакво лесно (мързеливо) тесто, от което да изпека домашни солети. Станаха доста вкусни, детето ги хареса, а баща му ги изяде почти всичките.

Необходимите продукти за тестото са:

300-350 грама брашно (бяло , пълнозърнесто, каквото ви харесва)

чаша хладка вода

едно яйце

50 грама масло

лъжичка хималайска сол

половин пакетче бакпулвер ( или две лъжици кисело мляко вътре със щипка сода за хляб)

Забърквате яйцето с разтопеното масло и солта, после добавяте брашното с избрания от вас набухвател. Прибавяте хладка вода към сместа до получаване на пухкаво тесто, след което го оставяте завито в прозрачно фолио за 30 минути да отпочине. После разстилате и оформяте лентички или каквито формички ви хрумнат, намазвате с малко жълтък за аромат, поръсвате със сол и подправка по избор. Слагате ги да се пекат 15 минути или до готовност на предварително загрята фурна на 230 градуса в намазнена тавичка с хартия за печене.

източник: Млечни вампири
автор: Яна Лалова

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

84,637 преглеждания

Comments are closed.