Националната програма „Детско здраве-Пирогов“

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

doktor-k

Сандански, Бургас, Кюстендил, Велико Търново и Разград градовете, в които лекарите ще проведат специализирани профилактични прегледи за деца от Национална програма „Детско здраве-Пирогов“

Първата дестинация, в която гостуват специалистите от НП „Детско здраве-Пирогов“, тази есен е гр. Сандански. Лекарите ще преглеждат в югозападния град във втората събота от месец октомври – 13.10. 2018 г. Следващият град е Бургас – прегледите ще бъдат в последната събота от месеца – 27.10.2018 г.

През ноември специалистите от „Детско здраве-Пирогов“ ще посетят и прегледат децата отново във втората и последната събота на месеца:  10 ноември – гр. Кюстендил  и 24 ноември – гр. Велико Търново

През декември пироговските лекари ще преглеждат децата от гр. Разград на 8 декември.

Прегледите ще се осъществяват след предварително записване. Задължително е да се носи допълнителна медицинска документация, ако пациентът разполага с такава.

Записванията за  специализираните прегледи ще се извършват на специално посочени телефони в конкретните населени места, които местната управа ще подаде към регионалните медии.

Вече 5 години водещи детски специалисти от университетската спешна болница „Пирогов“ извършват профилактични прегледи на деца, като до този момент са прегледани няколко хиляди деца от различни области в България. Лекарите, които преглеждат децата, са от специалностите УНГ, хирург, ортопед-травматолог, уролог, очен, неврохирург. От тази есен към екипа от детски лекари ще има и кардиолог.

Национална Програма „Детско здраве-Пирогов“ се провежда под патронажа на Комисията по здравеопазване към Народното събрание, допълват още от болницата.

Източник

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

802 преглеждания

Comments are closed.