Нашите раздели (нова книга)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

На 21 март Давид Фоенкинос се завръща с история за една нестандартна любов – колкото делнична, толкова поетична, богата на хумор, обрати и чар!

Cover-Nashite-razdeli

„Нашите раздели“  ще ви запознае с Фриц и Алис, една почти невъзможна двойка – той е син на хипита, тя е отгледана в буржоазно католическо семейство. Двамата се обичат и се разделят, пак се събират и отново се разделят. Причините са обичайни: родителите, ревността, измяната, случайността. Любовта им се оказва по-упорита от тях и сломява всички съпротиви. В романа се появяват още: приятелите им Пол и Виржини, Ирис – писателката, временна жена на Фриц, Селин – издателката, временна любовница на Фриц, един мъж в траур, един куфар с непродадени вратовръзки, речникът „Ларус” и двама тийнейджъри, които се опитват да успеят в това, в което са се провалили родителите им.  Изглежда, първата любов понякога е доживотна присъда.

Давид Фоенкинос е носител на десетки престижни отличия, а книгите му са преведени на повече от 40 езика. През 2014 г.  „Колибри” издаде елегантния бестселър „Деликатност”, един от най-награждаваните и обичани романи на писателя, екранизиран с участието на Одри Тоту. Същата година Фоенкинос спечели награда „Рьонодо” за биографичната творба „Шарлот”, посветена на художничката Шарлот Саломон, убита в Аушвиц на 26 години. На български са преведени и романите „Спомените”, „Инверсия на слабоумието” и „В случай на щастие”. „Спомените” е вълнуващ разказ за отношенията в съвременния свят, за миналото, приемствеността и човешката обич. Романът е претворен на големия екран под режисурата на Жан-Пол Рув.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

819 преглеждания

Comments are closed.