„Маслекют на горния етаж” – малка книжка за големи откриватели

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

корица _Маслекют горния етаж_

На 26.11 от 11:00 часа издателство РИВА и SOHO ви канят на премиерата на книгата за малки и големи в уютната обстановка на зелената къща.

В случая домакините комбинират три любими събития от културната си платформа – представяне на книга, изложба и арт работилница за малчугани.

Романът за порастващи деца и техните родители „Маслекют на горния етаж” от Ваня Емилова, консултиран от психолога Надежда Милева и илюстриран от Точка Илиева e написан в отговор на въпроса „Ще отгледам ли успешни и щастливи хора от моите деца?”. Колко е приятно да усещаш, че пред теб има всичкото време на света, за да сбъднеш мечтите си! Какво облекчение е да чуеш вместо „Не бягай, ще паднеш” – „Давай, ти можеш”, вместо „Остави ме на мира и върви да си играеш сам” – „Да скочим заедно с парашут”, вместо „Гледай си в краката” – „Ти можеш да летиш”!

Всички родители на порастващи деца са добре дошли на презентацията на романа сред изложените илюстрации от „Маслекют на горния етаж“.

Междувременно в съседната зала децата ще могат да изработят един от персонажите – лилавия охлюв Тартора.

За авторите:

Vania EmilovaВаня Емилова e автор на приказните истории в романа “Маслекют на горния етаж”. Те са част от нейната лична история като майка на две деца и са написани в духа на мотото й: “Падам, ставам и напред продължавам”. Тя е дългогодишен журналист в национални печатни медии и телевизии, завършила е История, Журналистика, а сега следва Псохология. Основният й проект в момента е център за психомоторика за деца – метод за превенция на психичното здраве за деца от 1 до 8 години.

Надежда Милева е магистър по психология и дипломиран психотерапевт по “Позитивна Психотерапия” за България и Световна асоциация по позитивна психотерапия WAPP. Тя е преподавател в СУ “Св. Климент Охридски” и има над 10-годишен опит в работа с деца и семейства. Ролята й в “Маслекют на горния етаж” е да съветва Тартора, който съветва Ума и Йола, които пък съветват майка си…

Точка Илиева е съавтор на проекта Sofia Monsters, в който рисува чудовища на знакови места в столицата. Целта на проекта e да накара хората да се усмихнат и да “отключат” децата, затворени вътре в тях. Тя е художник, който обича да облича вдъхновенията си в ярки цветове, независимо дали чувството градира от тъга до щастие. “Маслекют на горния етаж е провокирал еуфория у нея, защото резултатът е повече от 30 запомнящи се илюстрации.

***

Информация за домакините: Издателство РИВА е създадено през 1990 г., то е едно от първите частни издателства в България и е утвърдено с традиции в публикуването и разпространението на стойностна литература от български и чуждестранни автори. Програмата им е ориентирана в сферата на историята, обществените науки, художествената литература от български и чуждестранни автори, учебната литература, философията, музикологията и гръцката и латинската епиграфика.

SOHO e арт коуъркинг пространство в центъра на София с ежемесечнa програма от културни и професионални събития, такива със социална насоченост, музикални концерти и тематични базари. SOHO подкрепя множество инициативи и подпомага организации от неправителствения сектор в тяхното развитие.

Място на събитието: SOHO, ул. Искър №4, София 1000

Вход: свободен

Събитието във Facebook

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,386 преглеждания

Comments are closed.