„Малки герои“ ще помагат на децата в Пирогов

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

pirogov-remontСъвсем скоро най-малките пациенти на „Пирогов“ ще могат да се запознаят отблизо с приказните герои, които правят вълшебства и им помагат да вярват в доброто. Върху скучните болнични стени ще оживеят популярните герои от детски приказки и филмчета, които вдъхновяват и забавляват децата.

„Малките герои“ е инициатива на фондация „Америка за България“ за преобразяване на детското отделение на „Пирогов“ в приказна гостоприемна и истински подкрепяща среда за децата и техните семейства. Модернизацията ще надгради направените от „Пирогов“ подобрения в рамките на ремонта на болничното заведение, финансирано от Министерството на здравеопазването.

Новият дизайн ще бъде по модел на детския център „Музейко“ и ще включва образователни игри, които ще пренесат децата в една по-приятна и по-цветна атмосфера, която да помогне за по-бързото им възстановяване.

Ремонтът на детското отделение трябва да бъде окончателно завършен през септември 2017 г., а за финалните щрихи на проекта ще се погрижи архитект Лий Сколник, който в момента участва и в изграждането на детска болница в Ню Йорк.

източник: БНТ

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

836 преглеждания

Comments are closed.