• Няма категории

Лесен сладкиш с пресни ягоди

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

cake500x400

Кога ако не сега е време да похапнете пресни ягоди или нещо вкусно, приготвено с тях.

Рецептата, която ви предлагаме е подходяща за следобедна закуска на деца над 3-годишна възраст, които вече консумират ароматния плод.

Освен пресните ягоди, в сладкишът има сирене рикота и малко захар, което го прави подходящ за подрастващия детски организъм.

 

Необходими продукти:

1 пакет бисквити Закуска или 2 пакета Роден край

125 гр. меко краве масло

 250-300 гр. рикота

 250 мл. сладкарска сметана

 75 гр. пудра захар

 250 гр. ягоди

 

Начин на приготвяне:

Бисквитите и маслото смелете в блендер до хомогенна смес, половината, от която разстелете в покрита със сладкарска хартия тавичка. Охладете за около 30 минути в хладилник.

Сиренето рикота заедно с пудрата захар разбийте с миксер на пухкав крем, а в друг съд сладкарската сметана. Смесете двата крема като ги разбъркате на ръка като добавяте постепенно сметаната към сиренето. Изсипете половината крем върху стегналия в хладилника бисквитен блат. Наредете върху пласта крем нарязани половинки ягоди. След това покрийте ягодовия слой с останалия крем. Най-отгоре разпределете останалата половина от бисквитената смес.

Приберете сладкиша до сервирането му в хладилника. Преди да поднесете, декорирайте с  още ягоди.

Можете да приготвите това ягодово изкушение на порции в отделни десертни купички или чаши.

*Вместо рикота, можете да използвате безсолна извара.

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

7,621 преглеждания

Comments are closed.