• Няма категории

Крем супа от карфиол

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

krem-supa-karfiol

Продукти:
1 глава карфиол, 2 супени лъжици краве масло, 2 картофа, 150 г синьо сирене, смлян черен пипер, щипка индийско орехче, 1 дафинов лист, сол, 4 супени лъжици сметана, няколко пера от пресен лук или микс от морски дарове.

Накъсайте на розички карфиола и го сложете в тенджера с 1,2 л вода. Добавете дафиновия лист и посолете. След кипването варете на тих огън още 20 минути, докато поомекне.

В друг съд сгорещете маслото и задушете в него обелените и нарязани на кубчета картофи. Полейте ги с 4-5 супени лъжици вода, намалете силата на огъня и гответе още десетина минути. Добавете ги при карфиола, отстранете дафиновия лист и гответе 20 минути на тих огън. Пасирайте супата до гладка смес, добавете сметаната и разбъркайте. След 2-3 минути свалете от диска и овкусете със сол, смлян черен пипер и индийско орехче. Поръсете с настърганото сирене.

При поднасянето във всяка порция слагайте ситно нарязани зелени пера от пресен лук или морски дарове, нарязани на ситно.

рецептите са от книгата Супички, чорбички
на издателство Колхида

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

4,444 преглеждания

Comments are closed.