• Няма категории

Крем с маскарпоне и винен топинг

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

recepta 7

За топинга:

200 мл. червено вино

100 мл. мед

2-3 супени лъжици захар

1 пръчка канела

За крема:

300 грама маскарпоне

3 супени лъжици пудра захар

2-3 супени лъжици гъсто кисело мляко

150 мл. разбита сладкарска сметана сметана

 

В малка тенджерка смесваме 200 мл. червено вино, 100 мл. мед и няколко супени лъжици захар. Слагаме на котлона да заврят. Прибавяме и една пръчка канела (не слагайте канела на прах, за да остане сосът бистър). Така получената смес ври на бавен огън, докато се сгъсти. Охлажда се и се съхранява в хладилник.

Разбиваме леко 300 грама маскарпоне с няколко супени лъжици пудра захар. Прибавяме 2-3 супени лъжици гъсто или цедено кисело мляко. Към така получената смес добавяме и 150 мл. разбита сладкарска сметана. Разпределяме крема в десертни купички и охлаждаме в хладилник. По желание можем да добавим вътре и натрошени бискивити.

Преди сервиране поливаме крема с топинга от вино.

обратно към седемте рецепти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

3,258 преглеждания

Comments are closed.