Колкото повече време посвещавате на телефона си, толкова по-незначително се чувства детето ви

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

mothers-on-Facebook

Неотдавнашно научно проучване показва, че децата изпитват чувство за малоценност, когато родителите им прекарват твърде много време в занимания с мобилните си телефони.

Изследването е направено от AVG Technologies с повече от 6000 деца на възраст от 8 до 13-годишна възраст от Бразилия, Австралия, Канада, Франция, Обединеното кралство, Германия, Чехия и САЩ.

Резултатите показват, че 52% от децата категорично смятат, че родителите им  прекарват твърде много време в компанията на мобилните си устройства. Интересен е фактът, че 54% от родителите са напълно съгласни с тази констатация на децата си, и дори се притесняват, че са лош пример за тях.

По-тревожната новина обаче е, че 32% от децата се чувстват пренебрегнати и маловажни, докато родителите им се занимават със смарт телефоните и таблетите си. Особено силно те чувстват това по време на семейни събирания, тържества, хранене и дори по време на разходка в парка, където възрастните продължават да се занимават с устройствата.

„Не мога да намеря  баланса между  това колко време да използвам мобилните си устройсква. Опитвам се да съм постоянно във връзка с това, което се случва в работата ми, но бих искала да съм и постоянно присъствие в ежедневието на детето ми и на семейството ни. Но не мога да намеря здравословното равновесие.“ – споделя една от анкетираните майки.

25% от родителите споделят, че контактите с децата и семейните задължения намаляват значително времето, което те посвещават на занимания с мобилните устройства.

„Днешните деца започват да се занимават с мобилни устройства във все по-ранна възраст. Поради тази причина е много важно да се изградят полезни навици, така че детето да създаде собствени критерии, според които да знае кога, как и за колко време да използва модерните технологии.“ – казва  Тони Анскомб, старши специалист в AVG Technologies. „Важно е родителите да са пример за децата във всяко едно отношение, защото децата правят това, което виждат. Това се отнася и по отношение на мобилните устройства.“ – допълва той.

източник: www.ischoolguide.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

50,295 преглеждания

Comments are closed.