Картофена запеканка с риба тон

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

рotato with tuna

Тази вкусна рецепта можете да предложите както на по-големите деца, така и на бебета, навършили 8 месеца.

Ще ви трябват:

Килограм и половина картофи

Две големи глави кромид лук

Връзка магданоз

Риба тон от консерва, около 250 грама

Сирене Ементал, около 150 грама

Готварска сметана – две чаени чаши

Краве масло 1-2 супени лъжици

Сол на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте и обелете картофите, нарежете ги на филийки и ги посолете. Направете същото и с лука. Накълцайте магданоза на ситно.

Намажете средно голяма тавичка с маслото и наредете картофите, след това сложете пласт риба тон, отгоре поръсете със ситно накълцания магданоз и лук, след което наръсете от настъргания Ементал. В тази последователност редете от продуктите докато свършат. Оставете от сиренето за поръсване на готовата запеканка. Залейте запеканката със сметаната и сложете да се пече на 200 градуса във фурната около час.

Пет минути преди да извадите гозбата от фурната поръсете финално със заделения настърган Ементал и оставете още 3-4 минути, колкото да хване апетитна коричка.

Сервирайте със свежа зелена или зелева салата.

 

www.purvite7.bg

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,631 преглеждания

Comments are closed.