• Няма категории

Картофен хляб

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

hliab-ot-kartofi


Продукти:

  • 1 чаша намачкани сварени картофи
  • 2 разбити яйца
  • ½ чаша меко масло
  • 1 ч.л. сол
  • 1 пак. суха мая
  • ½ чаша топла вода
  • 5 чаши брашно

Начин на проготовление:

Смесете и разбъркайте в голяма купа картофите, яйцата и маслото. Добавете солта, маята и топлата вода, а накрая и брашното, за да оформите тестото.

На набрашнена повърхност месете тестото за около 10 минути, докато тестото стане меко и еластично. Преместете тестото в намазнена купа и го премятайте, докато цялата му повърхност не стане лъскава. Завийте с кърпа и оставете на топло за около час, докато се надигне.

Загрейте фурната на 220 градуса. Отново поставете тестото на набрашнена повърхност и месете за около 5 минути. Върнете го в купата, завийте и дръжте на топло, докато удвои размера си (за около 30 минути).

Оформете тестото в овална форма, направете три разреза отгоре. Навлажнете тестото и печете върху хартия за печене за около 25-30 минуди, докато стане златист и започне да „чука на кухо“. Тогава, вашият картофен хляб е готов!


Съчетава се идеално с масло или с топла домашна супа!

Приятен апетит!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

1,155 преглеждания

Comments are closed.