• Няма категории

Картина от разтопени пастели

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

melted crayon canvas_ready

Ето как детето може да използва наличните вкъщи творчески материали и да създаде страхотна картина за стаята си. От вас се иска само да му обясните как да направи тази картина и да му помогнете с подреждането на пастелите. Всичко останало оставете на въображението на малкия творец. За да видите гордостта, изписана в очичките му после.

Какво ще ви е необходимо?

-         Комплект пастели

-         Дебел картон (или платно за картини, или дървена (шпертплатова) подложка)

-         Сешоар

-         Секундно лепило (или топъл силикон)

-         Хартиено тиксо – широко

Започваме с творенето:

crayons_arrange

Първо, трябва да подредите пастелите на върха на основата  за картината (платно, картон, дърво…). Оставете децата сами да подберат цветовете, които им харесват. Подредете ги красиво – тук можете да им помагате.

Когато финалната подредба е налице, залепете пастелите с помощта на лепилото (топлия силикон). Сами изберете дали ви харесва повече пастелите да са с хартиената си обвивка или без нея.

crayons_place_heart

Накарайте детето да изреже сърце от хартиеното тиксо. Тук, разбира се, можете да импровизирате, като изрежете буквата на детето, или дори цял надпис. Поставете го там, където искате после да се отпечата формата му.

След като сте готови и с това е време да обърнете картината вертикално, така както ще виси на стената и да включите сешоара и да го предоставите в ръцете на малкия художник. Обяснете му, че боята ще се стича в посоката на въздушната струя, така, че то може да избере как точно да насочи сешоара. Може цветовете да се стекат право надолу, а може и да импровизирате с различни посоки и смесване на цветовете.

crayons_star_melt

След като пастелите се разтопят до степента, която ви харесва е време са спрете сешоара и да изчакате да изсъхнат. После отлепвате сърцето от хартиенто тиксо, за да откриете формичката под него. А ако то не е успяло да прилепне плътно и е пропуснало малко от боята да наруши контурите му, използвайте бяла акрилна боя, за да ги възстановите.

melt_crayons_white_dye

 

Готово! Картината ви от стопени пастели е готова да украсява стените в детската стая!

Идея, снимки и реализация: www.cometogetherkids.com

 

Още от Направи с мама:

yarn_flower_final   Да си направим цветя от прежда

herisson-assiette-papier   Таралеж

Chudovishta%20ot%20rukavichki-1   Чудовища от ръкавички

ffaa8d9ac23726dbf957912d7017aedd_big   Текстилни шапки (похлупаци) за буркани

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Направи с мама

8,262 преглеждания

Comments are closed.