Какво изгаря повече калории от фитнеса и джогинга?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

rp_lastik.jpg

Детските игри като скачане на въже и гоненица изгарят повече калории от джогинга и фитнеса и са много по-ефикасни за поддържане на теглото, съобщи в. „Дейли мeйл“, позовавайки се на британски специалисти.

Само 15 минути скачане на въже изгаря до 215 калории, каране на велосипед – 190 калории, а гоненица – 115 калории. Играта на дама гори 88 калории за 15 минути, а въртенето на обръч – 83 калории, казаха още британски специалисти по фитнес.

Затова и звезди от световна величина поддържат форма с детски игри. Кейт Хъдсън иДжъстин Бийбър са фенове на скачането на въже. Бионсе и Мишел Обама разпускат с въртене на обръч, а Мадона и Гуинет Полтроу изгарят калории на батут.

Въпросът обаче е дали сме в толкова добра форма като едно 6-годишно дете и дали подобни занимания са подходящи за обездвижени хора.

„Функционалните тренировки предизвикват тялото по нов начин всеки път и осигуряват значително изгаряне на калории. Освен това са много забавни“ – каза Тейт Толанд от международния клуб „Фитнес фърст“.

„Това, което можем да научим от детската игра, е че те се движат на пориви. Ускоряват бързо в една посока, след това сменят посоката, забавят, спират, пак хукват – допълва Анди Мактагард. – Във фитнеса наричаме това трениране на интервали. След това тялото и метаболизмът функционират с по-висок темп за изгаряне на калории часове наред“.

 

източник: dariknews.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Актуално Забавно

Етикети:

1,669 преглеждания

Comments are closed.